De verbouwing van de mas

Le Miracle is deel van een oude mas (boerderij), een “magnanerie” (zijderupskwekerij) uit de 17e eeuw. In die tijd werd een mas opgetrokken vanuit een of meerdere caves (gewelfde kelders), waarop de rest van het huis werd gebouwd.

In 2007 is Mas Sagnas gekocht door de Nederlandse buren Harry en Eva. Mas Sagnas was een herenboerderij uit midden 1600 en vooral in gebruik geweest als zijderupskwekerij.
De mas werd op dat moment nog gedeeltelijk bewoond en was in een matige staat. Het dak was slecht, delen van het gebouw waren overwoekerd en deels ingestort. Harry en Eva zijn hier de pioniers en hebben in 2009 allereerst een woning voor zichzelf en hun drie kinderen gerealiseerd.

Daarna kwam Klaas in 2013 en kocht een prachtig ruim appartement aan de westkant van de mas. Dit appartement bevindt zich in “de toren”.

Daarop waren wij aan de beurt, wij kochten het deel aan de oostzijde in 2014. Deze voormalige opslag van landbouwwerktuigen werd omgetoverd tot het mooie appartement Le Miracle. Wij kochten later nóg twee appartementen (Le Mûrier en Le Gîte) om deze te gaan verhuren aan gasten. Benieuwd naar ons verhaal ? Ga dan naar Over ons.

Jaap en Mirjam volgden in 2015. Zij zijn de eigenaren van het appartement aan de zuidkant op de 2e verdieping van de mas (gelegen boven Le Gîte), en tenslotte André en Priska in 2018. De mas is nu geheel verbouwd en bewoond met in totaal 7 appartementen.

Klik voor een korte toelichting op de afbeeldingen