De verbouwing van de mas

Le Miracle is deel van een oude mas (boerderij), een “magnanerie” (zijderupskwekerij) uit de 17e eeuw. In die tijd werd een mas opgetrokken vanuit een of meerdere caves (gewelfde kelders), waarop de rest van het huis werd gebouwd.

In 2007 is Mas Sagnas gekocht door een Nederlands stel. De mas werd op dat moment gedeeltelijk bewoond door een Vlaming en was in een matige staat. Het dak was slecht, delen van het gebouw waren overwoekerd en ingestort. De nieuwe Nederlandse eigenaren hebben eerst een huis voor zichzelf en hun drie kinderen gerealiseerd en vervolgens de hele mas stukje voor beetje gerenoveerd en in delen verkocht. Het laatste appartement werd verkocht in 2018.

Klaas en Iente bewonen sinds 2013 het ruime appartement aan de westkant van de mas in “de toren”. Dit appartement staat nu weer TE KOOP.

Wij kochten het deel aan de oostzijde in 2014 (nu appartement Le Miracle). Deze voormalige opslag van landbouwwerktuigen werd omgetoverd tot een mooi en confortabel appartement. Wij kochten er in 2016 nóg twee appartementen bij (Le Mûrier en Le Gîte) en verhuren onze appartementen sindsdien alledrie als vakantieappartementen. Benieuwd naar ons verhaal ? Ga dan naar Over ons.

Bovenburen Jaap en Mirjam kwamen in 2015; zij zijn de eigenaren van het appartement aan de zuidkant op de 2e verdieping van de mas (boven Le Gîte).
Tenslotte volgden André en Priska in 2018, zij bewonen het appartement op de tweede verdieping (boven Le Mûrier).

De mas is nu geheel verbouwd en bewoond met in totaal 7 appartementen.

Klik voor een korte toelichting op de afbeeldingen