FAQ's

Vind hier het antwoord op de meest gestelde vragen.

Waarom zijn we pas welkom vanaf 16.00 uur ?

De appartementen moeten superschoon en netjes zijn bij aankomst, dat zijn wij onze gasten verplicht. Wij poetsen dus grondig en we zijn daar tot ruim ná 15.00 uur druk mee bezig. We hebben dan helaas geen tijd om u te woord te staan of welkom te heten; er is geen toilet of kleedruimte beschikbaar, noch kunt u uw bagage ergens stallen of levensmiddelen koel opbergen.
I.v.m. de richtlijnen die van toepassing zijn sinds de Corona uitbraak moet de schoonmaak nu nóg grondiger plaatsvinden dan we al gewoon waren, daar gaat dus meer tijd in zitten.

Na het poetsen willen we onszelf graag even kunnen opfrissen om u vanaf 16.00 uur ontspannen welkom te kunnen heten.

Bent u (te) vroeg ? Zoek dan even een terras op (bijv. in Saint-Ambroix) of doe alvast uw boodschappen.

Meer weten ? Lees hier meer.

Waarom moeten we op de dag van vertrek uiterlijk om 10.00 uur uit het appartement ?

We vinden het belangrijk om alle appartementen schoon en netjes aan te bieden bij aankomst van de gasten en wij poetsen niet met de Franse slag. Daarom beginnen we graag om 10.00 uur zodat bij aankomst van de nieuwe gasten alles weer spic & span is.

Wilt u graag wat later vertrekken ? Overleg dan even vooraf met ons, wij kijken graag voor u of dit mogelijk is.

Mag onze hond mee?

Honden en huisdieren zijn alleen en uitsluitend welkom ná voorafgaand overleg.
Blindengeleidehonden en andere hulphonden zijn uiteraard wél van harte welkom.

Even wat uitleg hierover.
Op het terrein wonen en leven meerdere mensen; er spelen kinderen en er lopen kippen vrij rond. Bovendien leeft er wild op het terrein.
We vinden het belangrijk alle gasten een schoon en fris vakantieverblijf aan te bieden, vrij van dierenharen etc. Na een verblijf van gasten met een hond moeten we het appartement dus nóg grondiger schoonmaken.

 • Als we een hond of ander huisdier toelaten brengen we daarvoor € 15,- per dier/week in rekening.
 • De hond moet onder uw appèl staan of aangelijnd gehouden worden op het terrein.
 • Binnenshuis mag de hond niet op de bedden of banken komen of liggen.
 • Het is belangrijk dat de hond vriendelijk is naar andere mensen, kinderen en andere dieren.
 • De hond mag geen overlast geven aan andere gasten (zoals veel blaffen).
 • Van de eigenaar verwachten we dat deze evt. uitwerpselen op het terrein opruimt.

Als u zich in bovenstaande kunt vinden is ook uw hond van harte welkom.

Lees hier meer.

Kun je goed wandelen en fietsen in de omgeving van Le Miracle ?

De omgeving biedt volop wandel- en fietsmogelijkheden.
In de directe omgeving zijn mooie wandeltochten te maken (van eenvoudig tot pittig, waarvan ook een aantal geschikt voor kleinere kinderen). Voor onze gasten is een map met meer dan 120 beschreven wandelingen en stafkaarten aanwezig. Bovendien hebben we veel GPX-bestanden (voor wandelingen en fietstochten) die u kunt downloaden uit de Digitale Infogids die u vooraf ontvangt.

De sportieve fietser kan zijn hart ophalen in de Cevennen (fietsbenen, geschikte fiets en conditie noodzakelijk). Een beklimming van Mont Lozère is een uitdaging, en ook de moutainbiker (VTT) kan zich uitleven. Bedenk dat vlakke stukken een zeldzaamheid zijn en dat een fiets met weinig/geen versnellingen ongeschikt is. Er zijn overigens fietsen te huur in Saint-Ambroix (8 km).

De Cevennen kennen bovendien hun eigen Mont-Ventoux; de Mont-Aigoual. De beklimming van deze berg in de Cevennen vormt het decor in de autobiografische roman De Renner van Tim Krabbé.
Kijk voor wandelinformatie hier, en voor fietsinformatie hier.

Hoe is het weer in de Cevennen en bij Le Miracle ?

Gemiddeld kennen we in de Cevennen meer dan 300 dagen zon per jaar. De dagen met neerslag vallen verspreid over het jaar, zodat de natuur weer bij kan tanken en de kans op een hele week slecht weer klein is.

In april en mei is de temperatuur overdag vaak erg lekker, de zon kan al flink schijnen en er kan een buitje vallen. Rond de 30 graden in april is geen uitzondering maar ook geen zekerheid.
In juni, juli en augustus is het hier echt zomer; warm en zonnig. De spaarzame bui die valt beperkt zich meestal tot maximaal een paar uur en na de regen volgt vrijwel direct weer zon. Als u wat hoger de bergen in gaat (bijv. Mont Lozère) kan het daar zomaar 10 graden koeler zijn.
In september en oktober is het heerlijk nazomer weer. De zon is nog ruim aanwezig, maar de kans op een najaarsbui is de laatste weken van oktober wel groter.

Is er ook voor kinderen wat te beleven ?

Kinderen zijn van harte welkom bij Le Miracle.

Omdat we in de schoolvakanties vooral door Nederlandse en Vlaamse gezinnen worden bezocht zijn er meestal Nederlandssprekende kinderen aanwezig. Zo is een vriendje gauw gevonden !

Er zijn vele leuke uitstapjes in de omgeving voor kinderen van klein tot groot. U vindt volop informatie daarover in de digitale infogids (ontvangt u vooraf) en in de “gastenkast”.
Kijk ook hier voor meer tips en informatie over dit onderwerp.

Hoe geschikt is appartement Le Miracle voor mensen in een rolstoel ?

Bij de verbouwing van Le Miracle is het huis geschikt gemaakt voor rolstoelgebruikers.

Het huis is rolstoel toe- en doorgankelijk (behalve één slaapkamer met twee traptreden). Het huis is verder drempelvrij en alle deuren zijn 90 cm breed. De twee terrassen zijn drempelvrij vanuit het huis bereikbaar, en ook de gemeenschappelijke tuin is bereikbaar per rolstoel. Het zwembad is bereikbaar via een breed enigszins aflopend onverhard pad. De badkamer is ruim van opzet. De ruime inloopdouche is voorzien van een (vaste) zitbank. Het toilet is voorzien van armleuningen aan weerszijden, het toilet is niet verhoogd. De wastafel is onderrijdbaar met de rolstoel. Gasten met een mobiliteitsbeperking kunnen de auto bij het appartement parkeren.

Niet aangepast voor rolstoelers: het 2e toilet is niet toegankelijk per rolstoel en ook de keuken heeft geen aanpassingen. De rest van het terrein is geaccidenteerd en moeilijk/niet toegankelijk per rolstoel.

Bij Franse apotheken zijn veel hulpmiddelen te huur. In overleg kunnen wij het e.e.a. voor u regelen.

Wij vinden het belangrijk dat gasten met een rolstoel niet voor (onplezierige) verrassingen komen staan. Daarom hebben wij altijd graag even vooraf contact om e.e.a. goed af te stemmen.

Kijk voor meer details hier.

Waarom brengen jullie een borgsom in rekening ?

Nooit leuk, maar het kan gebeuren: tijdens uw verblijf gaat er iets kapot of raakt beschadigd. We brengen in dat geval de kosten voor reparatie of vervanging in mindering op de borgsom. Overigens beschouwen we het kapot vallen van een enkel glas als “bedrijfsrisico” en we brengen hiervoor niets in rekening.

U kunt evt. schade verhalen op uw wettelijke aansprakelijkheids- of reisverzekering. U ontvangt daarvoor van ons een factuur.

De betaling van borgsom bij voorkeur per bankoverschrijving, uiterlijk 1 week voorafgaand aan de aankomstdatum. U ontvangt de borgsom retour binnen een week na vertrek, evt. verminderd met kosten van schade .

U vindt meer informatie hierover in de digitale infogids (ontvangt u voor uw aankomst) en in de huurovereenkomst die u ontvangt bij reservering.

Waarom moeten we een aanbetaling doen bij reservering ?

Bij reservering vragen we een aanbetaling van 40% van de huursom. De gereserveerde periode wordt dan in de verhuurkalender voor u geblokkeerd; het appartement kan niet meer door anderen gereserveerd worden. Met uw aanbetaling is dat gegarandeerd.

Kan ik een optie nemen ?

Jazeker kan dat !

Als u nu nog niet kunt beslissen kunt u voor een periode van 7 dagen een optie te nemen op een appartement (dit kan tot 8 weken voor datum aankomst). Wij houden dan 7 dagen het appartement voor u vrij. Zo voorkomt u de teleurstelling van een inmiddels geboekt appartement. Na 7 dagen zal de optie automatisch vervallen en u krijgt hiervan bericht.

Terugkerende gasten kunnen voor het daaropvolgende jaar zelfs een periode in optie nemen tot 1 januari.

Kunnen we bij Le Miracle ook ontbijten of dineren ?

Le Miracle verhuurt vakantieappartementen en is geen table d‘hôte; we hebben dus geen maaltijd- of ontbijtservice.

Wél regelen we – op bestelling – dagelijks vers brood voor uw deur. De kippen stellen hun eieren ter beschikking. Zo is een lekker ontbijtje een koud kunstje.

Alle appartementen zijn voorzien van goed uitgeruste keukens. En als u geen zin heeft om te koken is er altijd een leuk restaurant in de omgeving te vinden, van een eenvoudige pizza tot culinair. Een afhaalpizza is ook nabij te verkrijgen.

Meer informatie hierover staat in de digitale infogids (deze ontvangt u voor uw aankomst).

Waar kunnen we boodschappen doen ?

Er is een bakker op 4 km. Maar handiger is het uw brood gewoon bij ons te bestellen, u vindt het dan ’s morgens vers voor uw deur.

Supermarkten vindt u in Saint-Ambroix (8 km, o.a. Carrefour, Intermarché, Lidl) en Bessèges (8 km, Carrefour). Hier kunt u alles krijgen wat u nodig heeft. In de meeste supermarkten zijn ook biologische-en dieetproducten verkrijgbaar.

Biologische producten vindt u ook in Saint-Ambroix (8 km) in de biologische winkel en op de markt. Bij de biologische boerderij La Noria (6 km) kunt u op zaterdag bovendien krakend verse groenten kopen. Zij staan ook op dinsdagochtend op de markt in Saint-Ambroix. Op vrijdagochtend is daar nog een (kleine) biologische markt.

Meer informatie hierover staat in onze Digitale Infogids (deze ontvangt u voor uw aankomst).

Kun je in de omgeving van Le Miracle zwemmen in natuurwater ?

Er zijn hele fijne zwemplekken in de omgeving, in heldere riviertjes of meertjes. In sommige rivieren kan van rotsen gedoken worden of gespetterd worden onder een waterval.

Sommige plekken zijn alleen bekend bij de lokale bevolking en daardoor ook in het hoogseizoen doorgaans rustig.

Meer informatie hierover staat in de digitale infogids (deze ontvangt u voor uw aankomst).

Zijn er ook andere kinderen op Le Miracle ?

Omdat we in de schoolvakanties vooral door Nederlandse en Vlaamse gezinnen worden bezocht zijn er meestal Nederlandssprekende kinderen aanwezig. Zo is een vriendje gauw gevonden !

Hebben we bij Le Miracle voldoende rust en privacy ?

Er zijn in de mas in totaal 7 appartementen. Toch hebben alle appartementen voldoende privacy. Ze hebben allemaal een privé terras, en Le Miracle zelfs twee.
We vinden het belangrijk dat alle mensen hier kunnen genieten van de rust op dit kleinschelige domein, de gasten die ons opzoeken waarderen en respecteren dat.

Aan het zwembad kunt u andere bewoners en gasten treffen. En als u meer behoefte heeft aan rust kunt u zich terugtrekken in uw eigen tuin of op uw terras. De gemeenschapelijke tuin is doorgaans een heerlijk rustige plek om te luieren of een boek te lezen in de schaduw van de boom.

Aan u dus de keuze, lekker privé of zin in contact ?

Waar melden we ons bij aankomst ?

Wij wonen ook op het terrein en zijn dus aanwezig om u te verwelkomen bij aankomst. Daarna kunt u zich op uw gemak installeren. Voor vragen kunt u altijd een beroep op ons doen.

Is er een televisietoestel aanwezig ?

Er is een DVD-speler (met TV) aanwezig in alle appartementen. U vindt een selectie DVD’s in de gastenkast (ook voor kinderen). De televisie is niet aangesloten voor het ontvangen van televisiezenders.
U kunt op uw laptop uiteraard gebruik maken van streamingdiensten zoals Netflix of uw favoriete programma volgen via een VPN-dienst. Kijk hier voor meer info.

Waar kunnen we tijdens ons verblijf terecht met vragen ?

Omdat wij ook op het terrein wonen kunt u altijd bij ons terecht met vragen. Ook kunt u ons telefonisch bereiken als dat nodig mocht zijn. Onze contactgegevens ontvangt u vooraf van ons per mail en staan in de digitale infogids.

Wij helpen u graag.

Een dagje naar de kust, is dat te doen ?

Een dagje zee en strand is heerlijk en mits goed voorbereid en gepland zeker te doen.

 • Carnon Plage (bij Montpellier): 120 km
 • Plage de l’Espiguette (bij Le Grau-du-Roi) 120 km
 • Palavas-les-Flots (bij Montpellier), 125 km
 • La Grande-Motte, 110 km

Wij doen ook zelf zo nu en dan een dagje strand. Enkele tips:

 • Vertrek op tijd gezien de afstand.
 • Houd rekening met verkeersdrukte en oponthoud bij Alès en Nîmes.
 • In het hoogseizoen kan het druk zijn (onderweg en aan de kust). Zeker in augustus want dan hebben de Fransen ook vakantie en zoeken ook graag de kust op.
 • Onze favoriete tijd is het voor- of naseizoen en dan met name september en oktober. De kust is dan weer rustig en het water lekker op temperatuur.

Kijk ook hier en in de digitale infogids (deze ontvangt u voor uw aankomst).

Zijn er goede medische voorzieningen in de omgeving ?

De gezondheidszorg in Frankrijk staat op een hoog peil. In de omgeving van Le Miracle zijn voldoende huisartsen, tandartsen, apotheken en ziekenhuizen te vinden.

U betaalt de kosten ter plaatse en krijgt dan een zg. feuille de soins. Hiermee kunt u de kosten weer declareren bij uw zorgverzekeraar.
In Frankrijk is men kwistig met het voorschrijven van medicijnen, ook voor zaken waarvoor men in Nederland geen medicijnen zou voorschrijven zoals een verkoudheid of een griepje. Hier zult u echter al gauw antibiotica krijgen. Houd er ook rekening mee dat er (nog steeds) maar weinig artsen engels spreken.
Meer informatie en adressen vindt u in de digitale infogids (deze ontvangt u voor uw aankomst).

Deze pagina met veel gestelde vragen beantwoordt hopelijk de vraag die u nog heeft.

Het antwoord op uw vraag niet gevonden ? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij reageren snel.