Kinderen - vakantiehuizen Le Miracle - Cevennen - Zuid-Frankrijk

Kinderen zijn hier van harte welkom. Omdat de grote appartementen in de schoolvakanties vooral door Nederlandse en Vlaamse gezinnen worden bezocht zijn er meestal Nederlandssprekende kinderen aanwezig. Zo is een vriendje gauw gevonden !

Het zwembad is natuurlijk favoriet. Omdat het water chloorarm is (zout-elektrolyse reiniging) is het water zacht voor huid en ogen. De bovenste traptrede is extra breed en daardoor voor de kleintjes een fijne plek om te spelen. Voor de allerkleinsten is een opblaasbadje beschikbaar.
Overigens kan er in de omgeving ook in natuurwater gezwommen, gedoken en gespetterd worden, wij wijzen u graag de mooiste plekjes.

Onderaan op het terrein stroomt een klein beekje, kinderen vinden hier een fijne plek om dammetjes te bouwen en te rommelen met water en stenen. Het natuurlijke karakter van het terrein nodigt uit tot spoorzoeken (wilde zwijnen !) en op ontdekkingstocht te gaan.

In de lindeboom hangt een schommel en kinderen verschansen zich graag in de hangmatten in de boom met een boek of spelletje.

In onze gastenkast staan balspellen, kinderboeken, stripboeken, spellen en speelgoed (Lego, Kapla, K’nex etc.) en een leuke collectie DVD’s.

De poezen en kippen zijn voor kinderen (en hun ouders) een bron van vermaak. Avontuurlijke kinderen kunnen op zoek naar sporen van wilde dieren zoals zwijnen, marters, dassen en vossen. Met wat geluk kun je ze zelfs zien !

In de omgeving zijn volop leuke uitstapjes en activiteiten voor kinderen, zoals het Parc Aventure Le Grand Bois. Hier gaat u uw kinderen zéker een plezier mee doen; de Mega-Tyrolienne (enorme tokkelbaan over het dal) is favoriet.

Kanoën op de Cèze of de nabijgelegen Ardèche of Chassezac is een favoriete activiteit met kinderen, of Canyoning en Via Ferrata voor de wat stoerderen. Paardrijden kan ook, of op stap met een ezel. Of word speleoloog en ga op ontdekking in het binnenste van een grot. Bij Aven d’Orgnac worden workshops en demonstraties gegeven over schieten met pijl en boog of vuur maken met een vuursteen. Mogelijkheden te over dus.