FAQ's

Vind hier het antwoord op de meest gestelde vragen.

Waarom is eerdere aankomst dan 16.00 uur niet mogelijk ?

De appartementen moeten superschoon en netjes zijn bij aankomst, dat zijn wij onze gasten verplicht. Wij poetsen dus grondig en we zijn daar tot ruim ná 15.00 uur druk mee bezig. We hebben dan helaas geen tijd om u te woord te staan of welkom te heten; er is geen toilet of kleedruimte beschikbaar, noch kunt u uw bagage ergens stallen of levensmiddelen koel opbergen.

Na het poetsen willen we onszelf graag even kunnen opfrissen om u vanaf 16.00 uur ontspannen welkom te kunnen heten.

Bent u (te) vroeg ? Zoek dan even een terras op (bijv. in Saint-Ambroix) of doe alvast uw boodschappen.

Waarom moeten we op de dag van vertrek uiterlijk om 10.00 uur uit het appartement ?

We vinden het belangrijk om alle appartementen schoon en netjes aan te bieden bij aankomst van de gasten en wij poetsen niet met de Franse slag. Daarom beginnen we graag om 10.00 uur zodat bij aankomst van de nieuwe gasten alles weer spic & span is.

Wilt u graag wat later vertrekken ? Overleg dan even vooraf met ons, wij kijken graag voor u of dit mogelijk is.

Mag onze hond mee?

Honden zijn (in beginsel) niet toegestaan bij Le Miracle (blindengeleidehonden en hulphonden zijn wél van harte welkom).

Op het terrein zijn meerdere mensen; er spelen kinderen en er lopen poezen en kippen rond. Bovendien leeft er wild op het terrein. Ervaring heeft ons geleerd dat dit niet goed samen gaat met honden; onze kippen weten daar helaas alles van.

We vinden het bovendien belangrijk onze gasten een schoon en fris vakantieverblijf aan te bieden, vrij van dierenharen etc.

Uitzonderingen zijn daarom alleen mogelijk na overleg vooraf. Als we een hond toelaten brengen we daarvoor € 15,- per dier/week in rekening.

Kun je goed wandelen en fietsen in de omgeving van Le Miracle ?

De omgeving biedt volop wandel- en fietsmogelijkheden.
In de directe omgeving zijn mooie wandeltochten te maken (van eenvoudig tot pittig, waarvan ook een aantal geschikt voor kleinere kinderen). Voor onze gasten is een map met meer dan 100 beschreven wandelingen en stafkaarten aanwezig. U kunt bovendien een aantal GPX-bestanden (voor wandelingen en fietstochten) downloaden vanaf onze website.

De sportieve fietser kan zijn hart ophalen in de Cevennen (fietsbenen, geschikte fiets en conditie noodzakelijk). Een beklimming van Mont Lozère is een uitdaging, maar ook de moutainbiker (VTT) kan zich uitleven. Bedenk dat vlakke stukken een zeldzaamheid zijn en dat een stadfiets met weinig/geen versnellingen ongeschikt is. Er zijn overigens fietsen te huur in Saint-Ambroix (8 km).

Hoe is het weer in de Cevennen en bij Le Miracle ?

Gemiddeld kennen we in de Cevennen meer dan 300 dagen zon per jaar. De dagen met neerslag vallen verspreid over het jaar, zodat de natuur weer bij kan tanken en de kans op een hele week slecht weer klein is.

In april en mei is de temperatuur overdag vaak erg lekker, de zon kan al flink schijnen en er kan een buitje vallen. Rond de 30 graden in april is geen uitzondering maar ook geen zekerheid.
In juni, juli en augustus is het hier echt zomer; warm en zonnig. De spaarzame bui die valt beperkt zich meestal tot maximaal een paar uur en na de regen volgt vrijwel direct weer zon. Als u wat hoger de bergen in gaat (bijv. Mont Lozère) kan het daar zomaar 10 graden koeler zijn.
In september en oktober is het heerlijk nazomer weer. De zon is nog ruim aanwezig, maar de kans op een najaarsbui is de laatste weken van oktober wel groter.

Is er ook voor kinderen wat te beleven ?

Kinderen zijn van harte welkom bij Le Miracle.

Omdat we in de schoolvakanties vooral door Nederlandse en Vlaamse gezinnen worden bezocht zijn er meestal Nederlandssprekende kinderen aanwezig. Zo is een vriendje gauw gevonden !

Er zijn vele leuke uitstapjes in de omgeving voor kinderen van klein tot groot. U vindt volop informatie daarover in de informatiemap en in de “gastenkast”.
Kijk ook hier voor meer tips en informatie over dit onderwerp.

Hoe geschikt is appartement Le Miracle voor mensen in een rolstoel ?

Bij de verbouwing van Le Miracle is het huis geschikt gemaakt voor rolstoelgebruikers.

Het huis is rolstoel toe- en doorgankelijk (behalve één slaapkamer met twee traptreden). Het huis is verder drempelvrij en alle deuren zijn 90 cm breed. De twee terrassen zijn drempelvrij vanuit het huis bereikbaar, en ook de gemeenschappelijke tuin is bereikbaar per rolstoel. Het zwembad is bereikbaar via een breed enigszins aflopend onverhard pad. De badkamer is ruim van opzet. De ruime inloopdouche is voorzien van een (vaste) zitbank. Het toilet is voorzien van armleuningen aan weerszijden, het toilet is niet verhoogd. De wastafel is onderrijdbaar met de rolstoel. Gasten met een mobiliteitsbeperking kunnen de auto bij het appartement parkeren.

Niet aangepast voor rolstoelers: het 2e toilet is niet toegankelijk per rolstoel en ook de keuken heeft geen aanpassingen. De rest van het terrein is geaccidenteerd en moeilijk/niet toegankelijk per rolstoel.

Bij Franse apotheken zijn veel hulpmiddelen te huur. In overleg kunnen wij het e.e.a. voor u regelen.

Wij vinden het belangrijk dat gasten met een rolstoel niet voor (onplezierige) verrassingen komen staan. Daarom hebben wij altijd graag even vooraf contact om e.e.a. goed af te stemmen.

Waarom brengen jullie een borgsom in rekening ?

Nooit leuk, maar het kan gebeuren: tijdens uw verblijf gaat er iets kapot of raakt beschadigd. We brengen in dat geval de kosten voor reparatie of vervanging in mindering op de borgsom. Overigens beschouwen we het kapot vallen van een enkel glas als “bedrijfsrisico” en we brengen hiervoor niets in rekening.

U kunt evt. schade verhalen op uw wettelijke aansprakelijkheids- of reisverzekering. U ontvangt daarvoor van ons een factuur.

Andere kosten die we in mindering zullen brengen op de borgsom zijn kosten voor brood, boodschappenservice e.d.

De betaling van borgsom bij voorkeur per bankoverschrijving, uiterlijk 1 week voorafgaand aan de aankomstdatum. U ontvangt de borgsom retour binnen een week na vertrek, evt. verminderd met kosten van extra services en/of schade .

U vindt meer informatie daarover in de informatiemap die in uw appartement ligt en in de huurovereenkomst die u ontvangt bij reservering.

Waarom moeten we een aanbetaling doen bij reservering ?

Bij reservering vragen we een aanbetaling van 30% van de huursom. De gereserveerde periode wordt dan in de verhuurkalender voor u geblokkeerd; het appartement kan niet meer door anderen gereserveerd worden. Met uw aanbetaling is dat gegarandeerd.

Kan ik een optie nemen ?

Jazeker kan dat !

Als u nu nog niet kunt beslissen kunt u voor een periode van 7 dagen een optie te nemen op een appartement (dit kan tot 8 weken voor datum aankomst). Wij houden dan 7 dagen het appartement voor u vrij. Zo voorkomt u de teleurstelling van een inmiddels geboekt appartement. Na 7 dagen zal de optie automatisch vervallen en u krijgt hiervan bericht.

Terugkerende gasten kunnen voor het daaropvolgende jaar zelfs een periode in optie nemen tot 1 januari.

Kunnen we bij Le Miracle ook ontbijten of dineren ?

Le Miracle verhuurt vakantieappartementen en is geen table d‘hôte; we hebben dus geen maaltijd- of ontbijtservice.

Wél regelen we – op bestelling – dagelijks vers brood voor uw deur. De kippen stellen hun eieren ter beschikking. Zo is een lekker ontbijtje een koud kunstje.

Alle appartementen zijn voorzien van goed uitgeruste keukens. En als u geen zin heeft om te koken is er altijd een leuk restaurant in de omgeving te vinden, van een eenvoudige pizza tot culinair. Een afhaalpizza is ook nabij te verkrijgen.

U vindt meer informatie daarover in de informatiemap die in uw appartement ligt.

Waar kunnen we boodschappen doen ?

Er is een bakker op 4 km. Maar handiger is het uw brood gewoon bij ons te bestellen, u vindt het dan ’s morgens vers voor uw deur.

Supermarkten vindt u in Saint-Ambroix (8 km, o.a. Carrefour, Intermarché, Lidl) en Bessèges (8 km, Carrefour). Hier kunt u alles krijgen wat u nodig heeft. In de meeste supermarkten zijn ook biologische-en dieetproducten verkrijgbaar.

Biologische producten vindt u ook in Saint-Ambroix (8 km) in de biologische winkel en op de markt. Bij de biologische boerderij La Noria (6 km) kunt u op zaterdag bovendien krakend verse groenten kopen. Zij staan ook op dinsdagochtend op de markt in Saint-Ambroix. Op vrijdagochtend is daar nog een (kleine) biologische markt.

U vindt meer informatie in de informatiemap die in uw appartement ligt.

Kun je in de omgeving van Le Miracle zwemmen in natuurwater ?

Er zijn hele fijne zwemplekken in de omgeving, in heldere riviertjes of meertjes. In sommige rivieren kan van rotsen gedoken worden of gespetterd worden onder een waterval.

Sommige plekken zijn alleen bekend bij de lokale bevolking en daardoor ook in het hoogseizoen doorgaans rustig.

Wij wijzen u graag de mooie plekken. U vindt alle informatie in de informatiemap die in uw appartement ligt.

Zijn er ook andere kinderen op Le Miracle ?

Omdat we in de schoolvakanties vooral door Nederlandse en Vlaamse gezinnen worden bezocht zijn er meestal Nederlandssprekende kinderen aanwezig. Zo is een vriendje gauw gevonden !

Hebben we bij Le Miracle voldoende rust en privacy ?

Er zijn in de mas in totaal 7 appartementen. Toch hebben alle appartementen voldoende privacy. Ze hebben allemaal een privé terras, en Le Miracle zelfs twee.

Aan het zwembad zult u andere bewoners en gasten kunnen treffen, evenals in de gemeenschappelijk tuin van Le Miracle.

Aan u dus de keuze, lekker privé of zin in contact ?

Waar melden we ons bij aankomst ?

Wij wonen ook op het terrein en zijn dus aanwezig om u te verwelkomen bij aankomst. Daarna kunt u zich op uw gemak installeren. Voor vragen kunt u altijd een beroep op ons doen.

Waar kunnen we tijdens ons verblijf terecht met vragen ?

Omdat wij ook op het terrein wonen kunt u altijd bij ons terecht met vragen. Ook kunt u ons telefonisch bereiken als dat nodig mocht zijn (onze telefoonnummers ontvangt u vooraf van ons per mail). Wij helpen u graag.

Een dagje naar de kust, is dat te doen ?

Een dagje zee en strand is heerlijk en mits goed voorbereid en gepland zeker te doen.

  • Carnon Plage (bij Montpellier): 120 km
  • Plage de l’Espiguette (bij Le Grau-du-Roi) 120 km
  • Palavas-les-Flots (bij Montpellier), 125 km
  • La Grande-Motte, 110 km

Wij doen ook zelf zo nu en dan een dagje strand. Enkele tips:

  • Vertrek op tijd gezien de afstand.
  • Houd rekening met verkeersdrukte en oponthoud bij Alès en Nîmes.
  • In het hoogseizoen kan het druk zijn (onderweg en aan de kust). Zeker in augustus want dan hebben de Fransen ook vakantie en zoeken ook graag de kust op.
  • Onze favoriete tijd is het voor- of naseizoen en dan met name september en oktober. De kust is dan weer rustig en het water lekker op temperatuur.

Kijk ook hier.

Zijn er goede medische voorzieningen in de omgeving ?

Medische voorzieningen als artsen, tandartsen, apotheken en ziekenhuizen zijn voldoende voorhanden. U vindt alle informatie daarover in de informatiemap die in uw appartement ligt.

De Franse gezondheidszorg is prima op orde al zijn de gewoonten wat anders dan wij gewend zijn. Zo strooit men kwistig met medicijnen zoals antibiotica, ook als dat (naar NL-se maatstaven) niet zo zinvol is, bijvoorbeeld bij een verkoudheid. U betaalt de arts na het consult direct en krijgt daarvan een feuille de soins. Dit kunt u dan weer declareren bij uw zorgverzekering.

Houd er rekening mee dat veel Franse artsen alleen maar Frans spreken.