De Cevennen, mooi het hele jaar door

De Cevennen - weer, klimaat en seizoenen

De Cevennen hebben een typisch landklimaat, hoewel het maar zo’n 100 km van de kust verwijderd is. Omdat er per jaar zo’n 300 zonnedagen worden geteld, is de kans klein dat het weer spelbreker is.

In het voorjaar ontvouwt de natuur van de Cevennen zich in al zijn pracht; wandelen is dan een feestje tussen alle bloemen en vlinders.

In de zomer kan de zon zich flink doen gelden en de temperatuur hoog oplopen, gelukkig bieden het zwembad of de riviertjes in de omgeving dan verkoeling.

De winters zijn over het algemeen mild. Het kan ‘s nachts enkele graden vriezen, maar de kans is groot dat u overdag een lekker winterzonnetje treft. Sneeuw valt er zelden, maar als u iets hoger de Cevennen in gaat (bijvoorbeeld naar Mont Lozère) kan er sneeuw liggen en treft u (bescheiden) wintersportmogelijkheden aan. Met wat geluk kunt u n de winter lekker buiten lunchen in de milde winterzon, om na zonsondergang binnenshuis te genieten bij de houtkachel.

De paddenstoelenkenner kan zijn hart ophalen in de herfst; girolles en cêpes zijn volop te vinden in de omringende bossen (en zelfs op het terrein van Le Miracle). U kunt uren in stilte wandelen op Mont Lozère, in de herfst paars gekleurd door de bloeiende heide.

In april en mei is het overdag vaak al lekker warm, de zon schijnt flink maar er kan ook een bui vallen. In juni, juli en augustus is het echt zomer; warm met veel zon. De spaarzame bui die valt duurt doorgaans maar even en na de regen volgt de spreekwoordelijke zonneschijn. In september en oktober is het lekker nazomer- en herfstweer en genieten we van de Eté Indienne. De zon laat zich nog veel zien, maar de kans op regen wordt vanaf eind oktober groter.

Weersverwachting
Molières-sur-Cèze

Weeronline.nl – Meer weer in Molières-sur-Cèzeweeronline.nl Altijd jouw weer